Juan Aguirre

adrià

Guitarrista.

Vull compartir una experiència personal que espero pugui resultar d'utilitat.

Entre els anys 2002 i 2003 vaig tenir la immensa fortuna de veure'm immers en una gran gira que em va portar a tocar per tota la geografia del país i també per Amèrica. Era una cosa amb el que havia somiat des de petit. Tocar en directe, viatjar i fer de la música la meva vida.

Em vaig enfrontar per primera vegada a una lesió a la mà esquerra. Us podeu imaginar l'angoixa amb què vaig viure aquella situació. Es tractava d'una inflamació a l'interior del dit índex i feia que el més senzill dels acords resultés dolorós. No entenia què em passava i em feia pànic la idea de no recuperar-me d'allò. Mirava les meves guitarres de dotze cordes, els amplificadors i sentia que desitjava com cap altra cosa fer-los sonar.

Mitjançant un amic vaig conèixer l'equip de l'Institut de l'Art de Terrassa. Em van fer comprendre que es tractava d'alguna cosa molt més comú del que jo em pensava. Vaig iniciar unes cures i una recuperació lenta però progressiva. Al final, allò va passar. Vaig tornar a tocar, poc a poc; fins i tot vaig aprofitar per millorar algunes qüestions tècniques.

D'aquella amarga experiència en van quedar diverses coses: l'amistat del Doctor Rosset i un sentiment de gratitud cap a tots els professoinals de l'Institut. I un ensenyament que vull compartir amb tots i totes vosaltres, sigui quin sigui el vostre instrument i el tipus de música que toqueu: 

Els músics som vulnerables i les nostres mans, braços, espatlles i resta d'articulacions necessiten cures per respondre al que la nostra ment vol tocar.

En els nostres dits actuen un munt de petits músculs que treballen de la mateixa manera que els de qualsevol esportista i encara que no sóc tan experimentat com per donar-vos consells, m'agradaria transmetre la importància de prendre consciència d'això.

Escric aquestes línies perquè m'agradaria que cap company músic ho hagi de passar tan malament com ho vaig passar jo en aquells llargs cinc mesos.

Una abraçada a tots i totes.