Montserrat Torruella

montse

Mezzo-soprano.

A l'abril del 2012 vaig ser operada d'un tumor benigne a la glàndula paròtida. Tot va anar molt bé i la recuperació va seguir el seu procés correctament. Un cop van passar tres mesos, veia que a nivell d'articulació (que és on m'afectava per a poder cantar), no avançava ja que la musculatura estava molt tensa i a l'hora de vocalitzar i començar a cantar em feia dolor.

La doctora que em va operar em va suggerir de fer unes sessions de fisioteràpia a l'Institut.

La visita amb el doctor Rosset, em va animar molt perquè vaig descobrir que hi havia un treball a fer, i que per tant no era normal que m'hagués quedat estancada. D'aquesta manera podria avançar a l'hora de tornar a fer la meva vida professional amb normalitat.

Em va descriure amb molta cura i delicadesa la situació en què em trobava, i em va informar de les sessions de fisioteràpia que havia de realitzar. Després de tres mesos, el resultat ha estat molt satisfactori i crec que amb poques sessions més hauré finalitzat el meu recorregut.

"He de dir també que m'he sentit molt a gust amb tot l'equip, tan com per a la seva proximitat com per a la seva professionalitat única."

El cantant busca, a nivell de la cara, un gest ferm, que dóna a la veu no només la seva amplificació, sinó la certesa que cada so té el seu espai. I per a conèixer aquests espais interiors, és indispensable la sensibilització del seu embolcallament muscular, dels seus teixits interns i externs. Aquesta ens pot ajudar a descobrir els gests apropiats per l'alliberació de la veu, el nostre gran objectiu. Amb tota aquesta recerca tan minuciosa jo abans em sentia limitada per a retrobar aquestes sensacions amb comoditat. Ha estat, amb el treball dels fisioterapeutes, el tornar a connectar amb totes elles que són bàsiques per a una emissió feliç de la veu.

Un gran agraïment a l'Institut, el qual recomano especialment i sincerament. El meu retorn a la vida professional, sense aquest gran ajut no hauria estat possible amb un espai de temps pràcticament breu.